Soru, İstek ve Görüşlerinizi info@tablo.net.tr adresine ulaştırabilrisiniz...
Kategoriler
PASTEL BOYA ÇALIŞMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Çalışma için gerekli malzemeler ve dikkat edilecek hususlar


1- Şövale ve altlık (Dik duran bir şövale pastel boya kırıntılarının kağıt yüzeyinden aşağı dökülmesine imkan sağlar.
Böylece resim yüzeyi temiz kalabilir.)
2- Pastel boya (Her yerde her türlü pasteli bulmak mümkündür.
Profesyonel ve amatör herkes için tür, kalite, çeşitlilik, ekonomiklilik gibi. Burada herhangi bir sınırlama yok. O sizin seçiminize kalmıştır.
3- Fiksatif sprey (büyük-küçük) Yapılan resimlerin bozulmaması için gerekli. Çünkü yapılan resimler çerçevelenmediği sürece iyi korumalı. Birbirlerine sürtünmeleri engellenmeli. Aşrı sprey kullanımından kaçınılmalı yoksa renklerin parlaklığı gider.
4- Pastel boya için özel geliştirilmiş fon kağıtları (mukavva, Bristol, şöhler, normal fon kartonları, resim kağıtları vb.) Dokulu kağıtlar her zaman çok iyi etki verir. İstenilen etkiyi elde etmek için kağıdın rengine dikkat etmek gerekir.Gri, pembe-gri, yeşil gri, mavi-gri kağıtlar kullanılabilir.Bu renkler gözü yormaz ve izleyiciyi dinlendirir.Çarpıcı sonuçlar elde etmek için koyu ve parlak renkli kağıtlar üzerine parlak renkli pasteller kullanmak gerekir.Orta ton renk ve kağıtlar en idealidir.Kağıt seçiminde konunun rengine uygunlukta önemlidir.Örneğin deniz resmi çalışan kişi mavi-gri, yaz mevsiminde buğday tarlalarını çalışan biri sarı kağıtları tercih edebilir.
5- Samur ve kıl fırçalar, pastel silgisi, kalemler vb.
6- Çalışma aşamaları; Pastel boya da çeşitli çalışma teknikleri vardır.Kişisel becerilerde bu tekniklerde etkilidir.Pastel boyanın tutulması kağıt yüzeyine sürülmesi farklı yöntemleri ortaya çıkarmıştır.

Bunlar Tarama yani paralel ve çapraz çizgilerle çalışma; Bu yöntemde boya darbeleri üst üste kullanılarak, yatay, dikey, çaprazlamasına, enine boyuna taramalarla ilginç sonuçlar elde edilebilir. Böylece renk içinde renk kullanılmış olur.

Ovalama yöntemi; Bu yöntemde renkler parmakla ve ya peçete yardımıyla ovalanır. Cilalanmış gibi düz yüzeyler elde edilir. Genellikle bu yöntem kullanılmaktadır. Fakat pastel boyanın kendine özgü yapısı bozulmakta, grenler ve pütürlü yapı kaybolmaktadır.

Resimler
BATI ETKİSİNDE TÜRK RESMİ
Batı Etkisinde Türk Resmi
YAĞLIBOYA YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ
KISA TEKNİK BİLGİ
TUVAL HAZIRLAMA ÇALIŞMASI
TUVALİN HAZIRLANMASI
© Tüm hakları tablo.net.tr sitesine aittir
Web Tasarım Garantimedya